Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Микроенкапсулација на лекови / Производство технологии за капсулација

Производство технологии за капсулација

6253

980317
 • Микрокапсули со масло
 • Технологија на капсулација
 • Микрокапсула
 • Капсулација на супстанции
 • Микрокапсули со масло
 • Технологија на капсулација
 • Микрокапсула
 • Капсулација на супстанции

Популарни пребарувања

15%

Производители и купувачи на капсулатори

15%

Нови методи на микроенкапсулација во производствените капацитети во Русија

35%

Купете капсулатори на големо од производителот

35%

Микроенкапсулација во современото фармацевтско производство

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Микроенкапсулација на лекови / Производство технологии за капсулација

Производство технологии за капсулација

Современ производител на лекови постојано развива технологии за производство на мултикомпонентни лекови со одредени својства,
совладување на нови технологии, чија главна задача е да се обезбеди безбедност и да се зголеми ефикасноста на лековите. Еден од најпознатите ветувачки методи за контрола на својствата на лековите е капсулацијата во лушпата. Вреди да се нагласи дека технолозите за капсулација имаат богата историја и широко се користат не само во хемиско-фармацевтската индустрија, туку и во хемиската, прехранбената индустрија, земјоделството и другите индустрии. Во ова поглавје, читателот може да најде преглед на технологии за капсулација, од кои некои можат да се користат за да се добие цврста, дозирна форма и други - во производството на меки, течни и гасовити.
Екапсулација (од лат. Капсула - кутија) - заклучок на мали честички на цврсто тело, нивни агрегати (гранули) или течни капки во тенка доволно силна обвивка или во матрица со различни наведени својства - пропустливост, точка на топење, можност за растворете или не растворете во разни средини и други. Во фармацевтската индустрија, постојат процеси на капсулација во големи капсули со желатин (0,5-1,5 см) и процеси на микроенкапсулација, кои ви овозможуваат да добиете капсули со големина од 10-1-10-4 см. Екапсулационите супстанци на лекот се вршат со цели: спречување на нестабилни лекови од изложеност на штетни фактори на животната средина (витамини, антибиотици, ензими, вакцини, сери и други.); маскирање на вкусот на горчливите и болните лековити материи; обезбедување на ослободување на лекови во одреден дел од гастроинтестиналниот тракт (ентерични микрокапсули); обезбедување на продолжено дејство на лекот, имено, одржување на одредено ниво на активната компонента во организмот и негово ефикасно терапевтско дејство подолго време заради бавното ослободување на мали дози на активната компонента; комбинација на лековити супстанции некомпатибилни едни со други со еден лек (употреба на облоги за ослободување); пренесување на течности и гасови во псевдолидна состојба, т.е. во лабава маса составена од тврдо обложени микрокапсули исполнети со течни или гасовити лековити материи; олесни голтање; подобрувања во пост-обработката, особено во брзите линии за пакување.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година на опрема за технологија за капсулација

Модел: Екапсулациони технологии

 • Означено како: Капсули со лесна желатин Бизнис Бизнис план Блогот Инвестиции Иновации Капсули Капсулатор Екапсулација Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Методи за капсулација Микроенкапсулација Микрокапсули Ново Производство Почни Статии Капсули со тврд желатин Технологија Технологија на капсулација Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Производители и купувачи на капсулатори

15%

Нови методи на микроенкапсулација во производствените капацитети во Русија

35%

Купете капсулатори на големо од производителот

35%

Микроенкапсулација во современото фармацевтско производство

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Погледнете го видеото на Интернет

Нашите услуги и услуги на клиентите

Еден од најважните фактори е целта на производот, кој ги одредува условите под кои се користи капсулираната супстанција и се манифестираат неговите својства. Изборот на материјал за формирање филм и како резултат на избор на медиум за микроенкапсулација зависат од тоа. Забавување на ослободување на супстанција со дифузија бара употреба на материјал за формирање филм, кој не се раствора, туку отекува во медиумот во кој се користат микрокапсули. Од друга страна, брзо ослободување може да се обезбеди со избор на растворлив, топење или кршлив материјал за формирање филм. Следниот фактор е стабилноста и растворливоста на капсулираната супстанција под микроенкапсулација. Нестабилноста на многу супстанции дури и со мало покачување на температурата (ензими, некои витамини, испарливи течности) ја ограничува можноста за примена на методи кои вклучуваат греење. Алтернатива во овој случај може да биде методи засновани на одвојување на течни фази (методи за формирање на нова фаза од раствори). Карактеристиките на супстанцијата ќе го одредат изборот на медиумот за дисперзија и дисперзирана фаза. Од големо значење е цената на процесот, затоа предност се дава на методи кои вклучуваат помалку фази и се спроведуваат во континуиран режим. Важни фактори се и потребната големина на микрокапсулите, содржината на капсулираната супстанција во нив и ефикасноста на микрокапсулацијата. Горенаведената класификација на методите за микроенкапсулација, која се заснова на природата на процесите што се случуваат при микроенкапсулацијата, е прилично произволна. Во пракса, често се користи комбинација на различни методи. Следно, ќе се разгледаат методите за микроенкапсулација кои најчесто се користат во фармацевтската индустрија.

Спецификации

Главната компонента на микрокапсулите - капсулираната супстанција - може да биде во која било состојба на агрегација - течна, цврста, гасовита. Постојните методи обезбедуваат можност за микроенкапсулација и на лиофилните и лиофобичните супстанции. Содржината на микрокапсулите може да вклучува инертен филер, што е медиум во кој супстанцијата се распрснала за време на микроенкапсулацијата, или е неопходна за последователно функционирање на активната супстанција. Содржината на инкапсулираната супстанција во микрокапсули е обично 50-95% по тежина на капсулите. Оваа вредност може да варира во зависност од технологијата и условите на производство, потребниот сооднос на материјалот на лушпите и капсулираната супстанција, како и на другите параметри на процесите: температура, степен на дисперзија, вискозност на медиумот, присуство на сурфактанти и сл. итн. Терминот "микрокапсули" или "нанокапсули" може да се разбере како многу различни структури. Можете да користите молекули во рамките на кои се задржува активната супстанција, како и комплексни комплексни молекули од кои се формираат нанокапсули или наносфери. Нано-капсулацијата се вели дека е кога големината на молекулите е помала од неколку микрометри. Кога големината на молекулите е помала од еден милиметар, тие зборуваат за микроенкапсулацијата. Различни класи на супстанции може да се користат како материјал на школки или капсулаторна матрица: Восоци и липиди: восоци од пчела, канделила и карбуба, восочни емулзии, глицерол дистерат, природни и модифицирани масти. Протеини: желатин, протеини од пченица, протеини од соја, зеин, глутен, итн. Користете ги и самите протеини и нивните измени. Јаглени хидрати: скроб, малтодекстрини, хитозан, сахароза, гликоза, етил целулоза, ацетат на целулоза, алгинати и др..

Совети за нашите клиенти

Деградибилни полимери: полипропилен, поливинил ацетат, полистирен, полибутадиен, итн. Изборот на материјал за школка или матрица со капсули зависи од целта, својствата и методот на ослободување на инкапсулирачката супстанција, како и од избраниот метод на микроенкапсулација. Содржината на микрокапсули може да се ослободи со механичко уништување на лушпите под притисок, при триење, ултразвучно изложување, топење, кинење одвнатре со пареи или гасовити материи ослободени кога се менуваат надворешните услови, кога материјалот за школка комуницира со медиумот кога се раствора во тоа, како и како резултат на дифузија на содржината кога theидовите на капсулите отекуваат во околната течност. Постојните методи на микроенкапсулација можат грубо да се поделат во три главни групи: Физичките методи на микроенкапсулација се засноваат на методи за формирање на школки со употреба на механички техники. Оваа група на методи вклучува премачкување во флуидизиран кревет, истиснување со употреба на центрифуги или преку уреди за формирање како што се „цевка во цевка“, кондензација на пареа (вакуумско прскање). Хемиските методи се засноваат на хемиски трансформации кои водат кон производство на материјал за формирање филм, имено, формирање на нова фаза со вкрстено поврзување на полимери, поликондензација и полимеризација. Високи молекуларни супстанции (олигомери или полимери), како и супстанции со мала молекуларна тежина, можат да претрпат хемиски трансформации.
Физичкохемиски методи - сочувување, таложење на филм-формирање полимер од воден медиум со додавање на компонента што ја намалува неговата растворливост, формирање на нова фаза со температура, испарување на испарлив растворувач, зацврстување на топи во течен медиум, замена на екстракција и сл. сушење на спреј, физичка адсорпција. При избор на метод на микроенкапсулација, мора да се земат предвид неколку клучни фактори.

Осврти на клиенти (4)

Напишете ни порака

Јас, , ,

технологија на капсулација во производството.

Мои детали за контакт:


Коментар: