Се препорачува сигурна услуга

Помагала за таблетирање

6216

979953
 • Машини за таблети
 • Индустриско производство на прав
 • Опции за таблети за директно компресија
 • Фармацевтски прав
 • Машини за таблети
 • Индустриско производство на прав
 • Опции за таблети за директно компресија
 • Фармацевтски прав

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за таблетирање?

15%

Како да организирате бизнис со таблети?

35%

Пронајдете упатства за таблетирање

35%

Совети за таблети технологија

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Помагала за таблетирање

Како што е наведено порано, создавање на ефективни лекови бара употреба на голем број ексципиенти. Ексципиентите во производството на таблети имаат за цел да ја дадат масата на таблетите потребни технолошки својства што обезбедуваат: точност на дозирање, механичка јачина, распаѓање, стабилност при складирање. Влијанието на ексципиенсите врз ефективноста и квалитетот на лековите, како и на барањата за ексципиенси. Според нивната функционална намена, ексципиентите се поделени во шест групи. Се додаваат спојници (растворувачи) за да се добие одредена маса таблети. Со мала доза на лекот (обично 0,01-0,001 g) или при таблетирање на моќни, токсични материи, полнила може да се користат за регулирање на одредени технолошки параметри (јачина, распад, итн.). Пополнувачите ги одредуваат технолошките својства на масата за таблети и физичко-механичките својства на готовите таблети. Најевтините и најприфатливите ексципиенси на располагање се скроб, гликоза и шеќер.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за таблетирање

Модел: Помагала за таблетирање

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Полери за таблети Прашоци Материјали во прав Притискање Притискање на прав во таблети Производство Директно притискање Притиснете го ротациониот таблет Почни Статии Таблетирање Апчиња Прес-таблет Таблетпрес Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за таблетирање?

15%

Како да организирате бизнис со таблети?

35%

Пронајдете упатства за таблетирање

35%

Совети за таблети технологија

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Чисти растворувачи (вода, етанол) се користат како врзива, бидејќи тие делумно го раствораат таблетниот материјал; природни непца (багрем, тракакант), желатин, шеќер (во форма на сирупи со концентрација од 50-67%), паста од скроб, деривати на целулоза, алергини киселински ургинатити. Најчесто, 5% паста од скроб се користи како „врзивно средство“ во фармацевтските компании. Студиите покажаа дека со зголемување на концентрацијата на раствор на врзива, распаѓањето на таблетите и стапката на ослободување на лекот се влошува. Ова се однесува на супстанции како што се паста од скроб, натриум карбоксиметил целулоза (Na CMC), полиетилен оксид (PEO) и желатин. Што се однесува до поливинилпиролидон (ПВП) и натриум алгинат, зголемувањето на нивната количина го подобрува ослободувањето на лековната супстанција. Затоа, за секој таблетиран материјал, препорачливо е да се избере оптималниот квантитативен и квалитативен состав на врзивите, така што, со добивање на најдобри механички својства на гранулите и таблетите, во исто време, да се обезбеди нивна потребна дезинтеграција и стапката на ослободување на лекот супстанција.

Спецификации

Спојници со добра проток и компресибилност се користат за директна компресија. Поврзувања Повеќето честички на лекови имаат мала сила за лепење едни на други, па затоа нивното таблетирање бара употреба на висок притисок, што е делумно причина за ненавремено носење на алатката за печатување на машини за таблети (умира и удари) и производство на ниско- таблети за квалитет. За да се постигне потребната кохезивна сила при релативно ниски притисоци, врзувачките супстанции се додаваат врзива. Нивната функција е дека, пополнувајќи го просторот меѓу честичките, тие ја зголемуваат контактната површина на честичките и кохезивната способност. Од особено значење се врзивите при притискање на комплексни прав. За време на работата на таблет машината, тие можат да се разделат, што доведува до производство на таблети со различна содржина на влезните состојки. Употребата на одреден вид врзива и нивната количина зависат од физичкохемиските својства на притиснатите материи. Функциите на врзива може да ги извршуваат разни супстанции.

Совети за нашите клиенти

Водата се користи во сите случаи кога едноставно мокрење обезбедува нормална гранулација на масата во прав. Етил алкохол се користи за гранулација на хигроскопски прашоци, најчесто кога во масата на таблети се вклучени суви екстракти од растителни материјали - овие супстанции со вода и водни раствори формираат леплива, леплива, слабо гранулирана маса. Концентрацијата на користен алкохол обично е поголема, толку повеќе хигроскопски е прашокот. IUD растворите се користат за прашоци кои формираат трошки, не-гранулирани маси со вода и алкохол. Способноста за врзување се одредува не само од концентрацијата на растворите, туку и од големината на молекулите. Врзивите за врзување се внесуваат во масата на таблетите на два начина: суви и влажни (т.е., во форма на прав и во форма на раствор). Кога влажна гранулација, постои правило: ако сакате да додадете мала количина навлажнувач, врзивите се вметнуваат во смесата во сува форма, ако количината на овлажнител е голема, тогаш врзивно средство се воведува во форма на решение. Растворливоста на врзивноста исто така влијае на изборот на начин на администрација.

Осврти на клиенти (4)

Напишете ни порака

Јас, , ,

ексципиенси за таблетирање.

Мои детали за контакт:


Коментар: