Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на желатински капсули за лекови / Пополнување желатински капсули со прав и гранули

Пополнување желатински капсули со прав и гранули

6080 година

978541
 • Технологија на препарати во капсули со тврд желатин
 • Хард желатински капсули купат
 • Празни капсули со тврд желатин
 • Капсула со тврд желатин
 • Технологија на препарати во капсули со тврд желатин
 • Хард желатински капсули купат
 • Празни капсули со тврд желатин
 • Капсула со тврд желатин

Популарни пребарувања

15%

Пронајдете упатства за пополнување капсули

15%

Како да организирате бизнис со полнење на тврда желатинска капсула?

35%

Бизнис со полнење капсули во Русија и ЗНД

35%

Нови начини на полнење на капсулното тело во производствените капацитети во Русија

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на желатински капсули за лекови / Пополнување желатински капсули со прав и гранули

Пополнување желатински капсули со прав и гранули

Точноста на репродукција и дозирање зависи од карактеристиките на филер, методот на полнење и видот на машината за полнење. Активните супстанции за пополнување на капсули со тврд желатин мора да ги исполнат следниве барања: содржината мора да се ослободи од капсулата, обезбедувајќи голема биорасположивост; при употреба на автоматски машини за полнење, активните супстанции мора да имаат одредени физичкохемиски и технолошки својства, како што се: одредена големина и форма на честички; иста големина на честички; хомогеност на мешање; проток (флуидност); содржина на влага; компактна способност за формирање под притисок. За да се пополнат тврди желатински капсули, се користат машини од различни компании, кои се одликуваат со продуктивност, точност на дозирање и структура на диспензерот.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за полнење на капсула

Модел: Пополнување желатински капсули со прав и гранули

 • Означено како: Капсули со лесна желатин Бизнис Бизнис план Блогот Желатин Инвестиции Екапсулација Иновации Екапсулација Капсули Капсулатор Екапсулација Трговија Компанија Купете бизнис Ново Готвење желатин Производство Производство на капсули Почни Статии Капсули со тврд желатин Фармацевтска опрема Капсули со желатин за шиење

Популарни пребарувања

15%

Пронајдете упатства за пополнување капсули

15%

Како да организирате бизнис со полнење на тврда желатинска капсула?

35%

Бизнис со полнење капсули во Русија и ЗНД

35%

Нови начини на полнење на капсулното тело во производствените капацитети во Русија

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Клипните го компресираат прав со голема точност на мерењето. Набиениот прав се пренесува во капсулното тело во фаза на пренесување на прав. Нивото на прав може произволно да се промени преку сензорот за ниво, така што брзината на вртење на фидерот за завртки е во согласност со потрошувачката на прав. Методот на дискот ви овозможува да ја прилагодите дозата ако пудрата има слаба проточност и има тенденција да се формира грутка. Масата на филер може да се контролира со промена на притисокот, како и со зголемување или намалување на нивото на филер. Ова ви овозможува да пополните капсули со минимални дози на лекови. Оваа машина има високи перформанси (до 150 илјади капсули на час), содржи уред кој обезбедува делумно полнење на капсулите (50% или помалку), како и уред кој спречува деформација на капсулите за време на процесот на полнење. Машината е опремена со уред кој автоматски ја одредува тежината на исполнетата капсула.

Спецификации

Во зависност од протокот и степенот на распрснување (грануларност) на спакуваната медицинска супстанција, машините работат со диспензери за завртки, вакуум или вибрации. Уреди за пополнување тврди капсули можат да бидат: рачни или полуавтоматски, кои се дизајнирани првенствено за потребите на лабораториите или малите индустрии (можната продуктивност е до 6 илјади капсули на час). Пополнувањето со помош на такви уреди се врши со методот на полнење, додека масата за полнење на капсулата мора да биде пропорционална на неговиот волумен; целосно автоматски, дизајниран за индустриско производство. Во овој случај, се користи метод на полнење на клипот со употреба на диспензери, а уредите за полнење можат да бидат со периодично или континуирано движење.

Совети за нашите клиенти

За полнење на капсули со пелети или микрокапсули, може да се користат уреди што се полнат со полнење, парче пополнување, со користење на двоен бленда, со употреба на клип, мерни цилиндри и, исто така, со употреба на мерна цевка. Капсулите се полни со таблети или драгети (или нивни комбинации) со помош на ролет. Во случај кога тврдите желатински капсули треба да се полнат со течности или филери за залепување, се користат специјални пумпи. Најчестиот метод на полнење на капсули е методот на дозирање на дискот, кој се состои во вчитување на прав на диск со шест групи дупки.

Осврти на клиенти (4)

Напишете ни порака

Јас, , ,

пополнување желатински капсули со прав и гранули.

Мои детали за контакт:


Коментар: