Се препорачува сигурна услуга

Мелење прав во производство

6232 година

980102
 • Производство таблетирање
 • Сува гранулација
 • Влажна гранулација во производството
 • Таблетирање
 • Производство таблетирање
 • Сува гранулација
 • Влажна гранулација во производството
 • Таблетирање

Популарни пребарувања

15%

Каде да се најде специјалист за просејување во Казахстан?

15%

Пронајдете упатства за просејување прашоци во производството

35%

Фармацевтско испитување

35%

Скрининг во современото фармацевтско производство

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Мелење прав во производство

Кога мелете цврсти материјали на опрема разгледана порано, хомогениот производ е практично невозможен, затоа, за да се одделат поголеми честички, неопходно е да се изврши операција како што е просејување. Скринингот е составен дел на мелење за да се добие мешавина со специфична дистрибуција на големина на честички. Мелењето ги елиминира меките конгломерати на прашоци со триење преку перфорирани плочи или сито со дефинирана големина на дупка.
Скрининг, или скрининг, е процес на раздвојување мешавина од зрна со различна големина со помош на сито во две (или повеќе) групи. Големината на житото што минува низ клетките на сито се карактеризира со број. Постојат 16 различни екрани, кои одговараат на 7 степени на мелење.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за скрининг прашоци во производството

Модел: Мелење прав во производство

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Влажна гранулација Влажна гранулација Гранулација на прав Гранули Гранулат Гранулатор Гранулација Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Производство Скрининг Течно кревет Почни Статии Сува гранулација Сува гранулација Сушење на спреј Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Каде да се најде специјалист за просејување во Казахстан?

15%

Пронајдете упатства за просејување прашоци во производството

35%

Фармацевтско испитување

35%

Скрининг во современото фармацевтско производство

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Сито за влажни производи ги има следниве карактеристики: лесно расклопување во компоненти, едноставно одржување (перење, стерилизација на јазли). Овие сита имаат модуларен дизајн кој лесно може да се прилагоди на потребите на одреден процес со замена на јазли. Предности на ротирачките екрани: висок капацитет (до 5 t / h); мала загуба на производ и топлина; минимално формирање на прашина; висока отпорност на удари од страната на производот (отпорност на корозија, механичка јачина); леснотија на работа. Екранот на нишалото на нишалото се користи за хомогенизација на суви кршливи и механички чувствителни прав и гранули. На ваквите екрани се обезбедува понежна обработка на производите. Во зависност од производот и поставките на овој вид сито, неговата продуктивност е до 2 t / h. Во овој вид на сито, има 20 различни големини на мрежа и дебелини на жицата. Во сито, соодветната фреквенција на вртежниот ротор е постојано прилагодлива. Дозирањето на производот се врши поради ротирачкиот тапан со клетки.

Спецификации

Целта на ситниците е како што следува: хомогенизација на влажни и суви производи, добивање честички на производот со одредена големина; намалување на големината на големи честички до саканата големина; мелење на агломерати на честички до почетната големина; добивање хомогени гранули. Дизајните на сито може да се разликуваат. При производство на форма на дозирање на таблети, почетните материи на вообичаена маса обично се просејуваат на машини со вибрирачки принцип на дејствување. Принципот на работа е дека стоките лоцирани на различни нивоа на вратилото делуваат како нерамнотежа, како резултат, ситото извршува кружни осцилаторни движења во вертикалните и хоризонталните рамнини. Ситото е запечатено со капак за време на работата. Готовиот производ и проекциите доаѓаат во различни ленти. Капацитетот на сито е 80-300 кг / ч. Вибрирачките сита се особено ефикасни при просејување на фини прав, бидејќи вибрирачките движења го спречуваат затнувањето на отворите на екранот на решетката.

Совети за нашите клиенти

Екранот на роторот се користи за хомогенизација на сувите суровини и производи. Во такви сита, агломерати, грутки и производи за притискање се мелени и се мелат за да се произведуваат зрна со дадена максимална големина. Ова е нов модел на сито со оптимизирана форма на тело.
Претходно користената стеснета форма на сито повеќе не се користи, бидејќи таквата форма може да доведе до можно закачување на производот. Куќиштето на ажурираното сито има цилиндрична форма по целата должина. Во зависност од видот на производот што се обработува, продуктивноста на таквото ротирачко сито е од 20 кг на час до 5 т / час. Ротирачките ситници GSF Glatt се користат за влажни прашоци и гранули по процесот на влажна гранулација, мелење и мелење на спакуваниот производ.
Долниот погон обезбедува непречено вчитување на сито со влажен производ.

Осврти на клиенти (4)

Напишете ни порака

Јас, , ,

просејување прашоци во производството.

Мои детали за контакт:


Коментар: