Се препорачува сигурна услуга

Опрема за процесот на влажна гранулација

6231 година

980105
 • Технологија на гранулација
 • Фаза на гранулација
 • Таблети производство на фармацевтски производи
 • Производство на таблети
 • Технологија на гранулација
 • Фаза на гранулација
 • Таблети производство на фармацевтски производи
 • Производство на таблети

Популарни пребарувања

15%

Производители и купувачи на опрема за влажна гранулација

15%

Како да изберете опрема за влажна гранулација?

35%

Прилагодување на опрема за влажна гранулација во производството

35%

Нови методи на влажна гранулација во Русија

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Опрема за процесот на влажна гранулација

Гранулат се добива во процес на гранулација на влажна маса на специјални машини - гранулатори. Принципот на работа на гранулаторите е дека материјалот се брише со лопати, пролетни ролни или други уреди преку перфориран цилиндер или мрежа. За да се обезбеди процесот на бришење, машината треба да работи во оптимален режим без преоптоварување, така што влажната маса слободно да поминува низ дупките на цилиндерот или мрежа. Ако масата е доволно навлажнета и умерено пластична, тогаш не ги запечатува дупките и процесот оди без потешкотии. Ако масата е вискозна и ги запечати дупките, машината работи со преоптоварување и потребно е периодично да го исклучувате моторот и да ги исплакнете лопатките на тапанот.
Гранулаторот содржи работна комора во која влажниот материјал што треба да се гранулира се внесува преку инка за добиточна храна.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за влажна гранулација

Модел: Процес на влажна гранулација

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Влажна гранулација Влажна гранулација Гранулација на прав Гранули Гранулат Гранулатор Гранулација Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Производство Скрининг Течно кревет Почни Статии Сува гранулација Сува гранулација Сушење на спреј Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Производители и купувачи на опрема за влажна гранулација

15%

Како да изберете опрема за влажна гранулација?

35%

Прилагодување на опрема за влажна гранулација во производството

35%

Нови методи на влажна гранулација во Русија

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Друг дизајн на апаратот за комбинирање на операции на мешање и гранулација е центрифугален миксер-гранулатор. Гранулирачката течност тече низ млазницата и се шири низ површината на роторот. Лабавата компонента преку млазницата влегува во слојот на течната компонента и се внесува во неа со дејството на центрифугалните сили. Завршената мешавина, достигнувајќи ја конусот 3, под дејство на центрифугалните сили тече низ дупките, се распрснува и е заробена од протокот на воздух што влегува во цевките од дното нагоре. Добиените гранули се депонираат во конусниот дел на гранулаторот, а воздухот се отстранува од апаратот преку мрежа. Големината на гранулите зависи од режимот на работа на роторот, притисокот на воздухот и геометријата на перфорацијата на конусот. Лошите страни се комплексноста на дизајнот на вратилото и тешкото чистење на гранулаторот.

Спецификации

Завртките се инсталираат во комората на два паралелни вратила. Завртките се движат и тријте го материјалот преку перфорирана чинија што го формира дното на работната комора. Во гранулаторот на ротирачкото пренесување, гранулите се формираат со притискање на производот во просторот помеѓу „прстите“ на ролните, кои ротираат едни кон други. Должината на производот се контролира со дизајн на ролна. Предностите на овој гранулатор се неговата голема брзина на удирање и контролираната должина на производот. Недостаток е ниската продуктивност. Во апаратот произведен од OYSTAR Huttlin, гранулите се формираат со центрифугална сила што произлегува од вртењето на лопатките. Преку специјални млазници лоцирани на две места на апаратот, се снабдува течна гранулација.

Совети за нашите клиенти

Преку специјален вентил, добиената гранула се отстранува од апаратот. Апаратот има филтер за зафаќање на мали честички на материјал. Гранулатори на миксери. Обично, операциите на мешање и униформа навлажнување на мешавината во прав со различни раствори за гранулирање се комбинираат и се изведуваат во еден миксер. Мешањето е обезбедено со енергично присилно кружно мешање на честички и нивно судирање едни со други. Процесот на мешање за да се добие хомогена мешавина трае 3-5 минути. Потоа, гранулирачка течност се внесува во миксер до претходно измешаниот прав, а мешавината се меша уште 3-10 минути. По завршувањето на процесот на гранулација, вентилот за празнење се отвора и кога стругачот полека ротира, готовиот производ се истура.

Осврти на клиенти (4)

Напишете ни порака

Јас, , ,

опрема за процес на влажна гранулација.

Мои детали за контакт:


Коментар: